Årets första aktieutdelning mottagen

Årets första aktieutdelning

Idag fick jag årets första utdelning från mina aktier i Hemfosa Fastigheter. 1,05:-/aktie, med dagens slutkurs på 79:- ger 1,05×4/79=0.0531 > 5,3% i direktavkastning. Det är mer än godkänt och jag köper några till för utdelningen. Jag ökade idag från 4,4% till 6,8% vikt i Hemfosa Fastigheter. Nästa utdelning från Hemfosa blir i april.

Ökade även lite i SEB C, från 1,7% till 4,2%. SEB C delar ut i mars och har med dagens aktiekurs en direktavkastning på 5,4% även det mycket bra.

Nästa månads utdelning blir Oriflame, förutsatt att jag har dem kvar. De är ett av de innehav som inte passar in pga för dålig direktavkastning (Idag ca 1,4% direktavkastning). Om kursen går upp emot 285:- så kommer jag förmodligen sälja av dem och fylla på med något som direktavkastar bättre.

Träningspass 3 avklarat

Ett av årets mål är att utföra någon form av träning minst 3ggr i veckan. Har bestämt mig för att försöka ge mig på att springa. Efter att inte ha tränat speciellt mycket sista året så blir första målet att klara av att springa 5km utan att stanna. Som det känns nu kommer det inte att bli nåt problem, förutsatt att jag inte åker på nån skada.

Följ de tre stegen i menyn högst upp på sidan för att skapa din egen pengamaskin!

Publicerad i Aktieutdelning, Hemfosa fastigheter Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*