Böcker

Head First Programming:
A Learner’s Guide to Programming Using the Python Language

Bra bok för nybörjare att börja sin programmeringsresa. Vilket programmeringsspråk ska man lära sig om man är nybörjare. Jag gjorde själv lite efterforskningar innan jag bestämde mig för Python. Det ska vara hyfsat lätt att lära sig och man kan göra mycket med ganska lite kod. Bra förklarade exempel i denna bok.

Betyg: 4

 

Min hemlighet – Petter Stordalen

Följ Petter Stordalen:s resa från jordgubbsförsäljare till att ha byggt upp en av Skandinaviens största hotellkoncerner. Det är en spännande resa där du får ta del av hans hemligheter om allt ifrån målsättning, förhandlingar och investeringar. Hur man skapar en koncern där de anställda blir inspirerade att komma med förslag och idéer och att det är mänskligt att ha fel och göra misstag.

Har du en bra idé erbjuder Petter Stordalen dig din första miljon mot en aktiepost i ditt bolag. Du får hans epost i boken.

Betyg: 4


 

 

elon_musk

Elon Musk – Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid

Mycket intressant bok för den som vill veta allt om Elon Musk:s entreprenörskap. Läs om hur det hela började för Elon och hans bror. Allt från Paypal till Hyperloop. Att han hunnit göra så mycket på så kort tid förstår man mer om när man läst boken. Svårt att hitta någon annan människa med sån vilja, energi och envishet som han har för att nå sina mål och visioner.

Betyg: 4.5/5


 

 

Bli rik på aktieutdelning – Marcus Hernhagbli rik på aktie-utdelning

Lär dig grunderna för att bygga en pengamaskin med utdelningsaktier.
Läs mer utförlig recension här >

Betyg: 4/5


 

 

Stegen till Finansiellt Överflöd – AnnaLena Mellblom & Cathrin Nilsson

Bra nybörjarbok för dig som vill skapa olika pengamaskiner, få motivation att komma igång.
Annars ganska ”basic” information.

Betyg: 3/5