Fokus på Pengamaskin/Utdelningsportfölj

För ca två månader sen skrev jag om hur man skapar sig en egen pengamaskin. Nu har jag ändrat lite inriktning på pengamaskinen. Från att ha haft mest fonder så har jag nu gått över till att nästan helt uteslutande köpa på mig aktier. Det har jag gjort för att komma ifrån avgifterna och för att jag vill komma åt utdelningarna.

Satsa på aktier med hög direktavkastning

Därför har jag inriktat mig på stora kända bolag med bra direktavkastning. Målet är att bygga en sk ”bombmatta” med utdelningar under året. Dels för att kunna köpa på mig mer aktier varje månad och för att förhoppningsvis någon gång i framtiden kunna leva på enbart utdelningarna. Även om jag inte når dit så kommer det ändå ge mig ett bra tillskott som kommer att täcka mycket av levnadskostnaderna varje månad. Fördelen med att köpa månadsvis eller kvartalsvis i aktier med hög direktavkastning är att man inte behöver tänka lika mycket på aktiekurserna. Då man ibland köper billigt och ibland lite dyrare. Meningen är sen att jag även ska köpa mer av samma aktie när jag får utdelning. Jag kommer framöver redovisa min portfölj och visa vilka aktier jag har köpt på mig.

Hitta saker att spara in på

För att få lite överskott varje månad som jag kan sätta in på min pengamaskin så försöker jag minst en gång om året att minska mina kostnader genom att kolla över försäkringar och diverse olika abbonemang. Senast igår hittade jag ett nytt billigare mobilabbonemang. Det passar utmärkt för dem som har köpt sin mobil kontant eller om abbonemangstiden har gått ut.

Det är Vimla jag pratar om, Telenors motsvarighet till Telias halebop. En billighetsvariant som går i samma nät. Fördelen med Vimla är att man får spara sin överblivna data och samtal/sms till nästa månad. Man får även 50% rabatt på de tre första månaderna och 20GB i datapott som du kan använda om din månadspott tar slut. Även den potten sparas förstås vidare till nästa månad.

Inte nog med det, om du tipsar en vän, familjemedlem eller någon annan så får ni båda 10kr rabatt på månadskostnaden så länge den personen är kvar som betalande kund.

Så för att få rabatt så behöver du en länk att registrera dig via. Här är min Vimla länk för att ge dig 10kr rabatt på månadskostnaden och ytterligare 10kr för varje vän du tipsar.

Till slut kan du tom ringa, smsa och få data helt gratis.
Än så länge har jag inte hittat några nackdelar..

(Tips! Om du även är registrerad på refunder.se så får du 150kr i återbäring om du registrerar dig på Vimla.)

 

Publicerad i Pengamaskin, Spara pengar Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*