Test av tjänsten Pensiono.se

Tjänstepension kommer de flesta att få när de går i pension. Det är något som din arbetsgivare betalar in till din framtida pension. Om det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats så har du också tjänstepension som betalas till dig årligen. Tjänstepension är alltså något utöver ”det orange kuvertet” som du får i din brevlåda.

Du kanske har läst om Allra och dess missnöjda kunder som har haft problem att ta sig ur deras avtal, kunder som är missnöjda med deras fonders värdeutveckling. I samband med att jag läste detta kom jag i kontakt med tjänsten Pensiono.se. De jämför och hjälper till med att byta dina pensionsbolag. Det var något jag själv blev intresserad av, och genom att lämna dem en fullmakt så kan de samla in uppgifter om mina pensionsbolag och visa vad jag kan göra för att sänka mina avgifter.

Tjänsten kom till genom att lagen nu tillåter att flytta sina pensionspengar. Trots det så finns det tyvärr fortfarande många som inte går att flytta. Bara en liten skillnad på avgiften gör en väldigt stor skillnad på din pension eftersom spartiden är så lång. Många tänker inte på det, samma sak gäller ppm(det oranga kuvertet) många tänker att det är så långt till pension och ppm pengarna bara är en liten del. Men även de kan göra stor skillnad för din framtida pension.

Jag hade önskat att jag kunde få ha mina tjänstepensionspengar hos avanza eller nordnet och kunnat skapa mig en pengamaskin med dem precis som jag gör med mina privata pengar. Tyvärr verkar det vara långt borta för min del. Beskedet från Pensiono.se för min del var ingen munter läsning. (se bild)

Men som du ser så bevakar de möjligheten för flytt och jag blir då kontaktad när det är möjligt.
Kanske har du bättre lycka, att få en sammanställning på sina pensionsförsäkringar hos Pensiono.se är gratis.

Publicerad i Pension, Spara pengar Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*