Vinstvarning och utebliven utdelning från Fingerprint Cards B

Följer man börsvärlden något sånär så har det nog inte undgått någon denna vecka vad som har hänt med Fingerprint Cards. Fingerprint tillhör ett av de innehav jag köpte innan jag började med min utdelningsstrategi. Idag hade det varit ett enkelt val att inte köpa dem då de inte ens ger något aktieutdelning längre. Dessutom ifall de fortfarande hade haft utdelning så hade de inte haft nån utdelningshistorik vilket jag helst ser att mina innehav har. Känns bra att mitt innehav i Fingerprint Cards är ett av de mindre. Då jag köpte dem med väldigt dålig tajming så ligger jag back över 50% på dem, men jag kommer förmodligen inte att köpa fler för att snitta ner mig. De får helt enkelt ligga kvar tills om/när de återhämtar sig. Läste nån analys häromdagen att de nu har en uppsida på över 200% så har jag tur kanske jag tom kan sälja dem med vinst framöver.

Har funderat lite mer på min strategi för mina inköp. Då det redan har ramlat in lite aktieutdelningar på kontot i år så funderar jag på hur jag ska fördela dem bäst. Har haft lite funderingar på att köpa mer av Fortum mest pga den höga direktavkastningen, den ligger på mellan 7,5-8% för tillfället. En annan tanke har också varit att kanske lägga till en regel till strategin, att ett innehav inte får väga mer än 10% av portföljens totala värde. Just bara för att jag inte ska ligga för tungt i något innehav och för bättre riskspridning.

Publicerad i Aktieutdelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*